måndag 3 februari 2014

Mör och smakrik lammbog med färska kryddor,vitlök och rött vin

Himmelskt gott! 



1-2 kg uppskuren lammbog med ben.
5 vitlöksklyftor
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
3 lagerblad
3 dl rött vin
salt och peppar
matolja

Salta och peppra köttet. Bryn i järngryta på hög värme i olja. Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. Sätt in grytan (med lock) i ugnen 3-4 timmar på 150 grader. Ät njut och var lycklig=)

Reaktioner:

1 kommentarer:

MÅSTE prova!!!! Håller på med din lamframdel i ugnen just nu, jag gillar när recepten är enkla. Och när dom går att använda i järngryta på vedspisen eller i ugnen... :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More