måndag 2 december 2013

Grönkålschips med smetana, tranbär och apelsin



Grönkålen har blivit lite trendig igen, man ser den lite här och var i nya tappningar till jul.
Kul tycker jag. Grönkål är en favorit, speciellt blancherad och sedan kokt i smör, grädde och sirap. 
Har ni inte provat att fritera grönkål så testa. Till chips vill man ju också såklart ha en dipp =)



Grönkålschips


En halv bunt färsk grönkål
4 dl matolja
flingsalt

Skölj grönkålen och skär sedan bort den tjocka stjälken i mitten.
Riv bladen i mindre bitar och torka torrt med hushållspapper eller handduk.
Hetta upp matolja till 160 grader i en djup kastrull.
Lägg ner några grönkålsbitar och se upp för het stänkande olja.
Fritera grönkålen i ca 30 sekunder tills den blivit krispig.
Ta upp och låt grönkålschipsen rinna av på ett hushållspapper.
Strö flingsalt över chipsen.


Smetana med apelsin och tranbär

1 burk smetana
skalet från en apelsin, finrivet
juicen från en halv apelsin
1 krm salt
2 msk torkade tranbär

Mixa ihop smetana, salt, tranbär samt apelsinskal och juice i en mixer till en slät konstisens.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More