torsdag 17 januari 2013

Fläskkarré med lök, champinjoner och rött vin


Älskar sån här mat! Enkel, rustik och värmande. Något som är väldigt gott att serveras till det här är stekt strimlad spetskål.


För 4 pers:

4 skivor fläskkarré
2 gula lökar
8-10 champinjoner
7 potatisar
1,5 msk kalvfond + 1 dl vatten
3 dl rött vin
salt och peppar
smör att steka i
en gryta med lock som tål ugnsvärme

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva löken och champinjonerna tunt.
Skala och skär potatisarna i grova bitar.
Hetta upp grytan på spisen och tillsätt sedan en rejäl klick smör.
Lägg ner lök och champinjoner och stek på hög värme, ca 5 minuter tills löken och champinjonerna fått färg. Salta och peppra.
För över allt på en tallrik.
Tillsätt lite mer smör och bryn karrén på båda sidorna. Salta och peppra köttet.
Stäng av plattan och lägg tillbaks lök och champinjonerna i grytan.
Blanda ihop rött vin, vatten och kalvfond och häll över köttet.
Tillsätt potatisarna och sätt in grytan + lock i ugnen i 1,5-2 timmar.



1 kommentarer:

Mer inspiration :) Fantastiskt med sådan här rustik mat!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More