tisdag 28 augusti 2012

Lycka: Entrecôte, smörstekta kantareller och märgben

.


smörstekta kantareller på en US prime entrecôte tillsammans med märgben och en sallad

US prime entrecôte
vackert marmorerad entrecôte

grillade märgben 

Det här är typ det godaste man kan äta. Märgben...har ni inte testa så spring till affären och köp ett paket! Inget slår smörstekta kantareller och tillsammans med en fantastiskt vacker US prime entrecôte (köpt över disk) och en sallad så blir man själaglad!


för 2 pers

4 märgben
flingsalt

2 skivor entrecôte av bra kvalité, 220 g styck
smör för stekning
salt och peppar

1 l kantareller
25 g smör
1 stor sharlottenlök
salt och peppar


Märgbenen
sätt ugnen på 125 grill
placera märbenen på en ugnssäker plåt och sätt in dom i ugnen i 20-25 min.

Smörstekta kantareller

Koka ur allt vatten ur kantarellerna i en torr stekpanna.
Tillsätt smör och den hackade löken.
Fräs på mellanvärme i 10 minuter tills kantarellerna fått lite färg.

Entrecôte
Salta och peppra köttet.
Hetta upp en stekpanna på hög värme och lägg i en klick smör.
Lägg i köttet och bryn det på hög värme 1,5-2 minuter på varje sida. (längre för välstekt)



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More