tisdag 8 mars 2011

Ugnsstekt makrill med rostad morotspure och morotschips





För 2 personer

4 makrillfiléer
snöre

Fyllning

1 dl skalade och hackade havskräftor, går lika bra med räkor eller kräftror
0,5 dl creme fraiche
2 tsk hackad dill
en skvätt citronsaft
salt, peppar

Lägg makrillfiléerna i en smord ugnssäker form med skinnet nedåt, salta och peppra.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut på makrillfiléerna.
Rulla ihop filéerna från den tjocka delen och bind ihop med ett snöre så fisken håller ihop.
Ugnsstek makrillen på 175 grader i 20 minuter. Ta bort snöret vid servering.

Morotspuré

3 morötter
2 tsk timjan
1 msk matolja
1 tsk salt
en nypa peppar

2 dl grädde
en klick smör
eventuellt lite vatten


Skala och skär morötterna i cm ­stora bitar.
Rosta i ugnen på 175 grader tillsammans med olja salt peppar och timjan tills morötterna är mjuka och har fått en brun yta ca 20-30 min.

Mixa morötterna tillsammans med grädden och smöret i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt lite vatten om purén är för tjock.
Smaka av med salt och peppar.




Morotschips

en hav morot
4 dl frityrolja eller matolja

Använd en mandolin eller skär jätte tunna skivor av moroten.
Hetta upp oljan till 190°. Fritera morotsskivorna lite i taget, tills dom har fått gyllenbrun färg.
Låt chipsen rinna av på hushållspapper.

1 kommentarer:

Åh så gott! Makrill med den goda fyllning blir helgens middag :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More