onsdag 2 mars 2011

Cook's Illustrated's pizzadeg


Jag penslade botten med smör och olivolja som jag pressade vitlök i och toppade med riven mozzarella och parmesanost.

Tomatsås,lök, salami, tunn sparris, mozzarella och parmesan.


I skolans bibliotek har vi tillgång till ett 40 tal mat och vin tidningar, bland annat Cook's Illustrated. Jag hittade en artikel om pizzadeg i tidningen och testade receptet som fanns med. En fantastiskt tunn och krispig pizzabotten! 24 timmars kalljäst deg och 2 tsk socker är nog hemligheten =)


Tomatsås:

2 burkar Mutti tomatkross
1 msk balsamico
1 msk socker
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
2-3 msk fryst hackad basilika
olja
salt, peppar

Fräs löken i olja.
Häll på tomatkrossen,basilika, socker och balsamico.
Låt såsen puttra utan lock tills den har reducerats nästan till hälften och är tjock i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.


klicka på bilderna för att förstora texten

2 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More