torsdag 3 juni 2010

Raggmunk med stekt fläsk och råröra lingon



Det är såå gott med riktig svensk husmanskost ibland, och stekt fläsk skulle jag kunna äta varje dag i veckan.


recept från tasteline
4 portioner


1 kg potatis(ar)
1 st ägg
1 msk mjöl
smör, och olja till stekning
salt och peppar
800 gram rimmat sidfläsk, i skivor
smör, och olja till stekning


1. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.

2. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt.

3. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt sommöjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.

4. Servera rykande varmt med fläsket, rårörda lingon och eventuellt äppelkompott.


Rårörda lingon:

5 dl lingon
2 dl socker

Rör ihop socker och lingon tills sockret har löst sig.

1 kommentarer:

Mmmmmmmmmmmm namnam : )

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More