lördag 10 april 2010

Kolja i vitvinsås med stekta grönsaker




Kolja,torsk eller annan fisk
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl vatten
en fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
en halv auberginen röd lök
en squash

redning
2 msk vetemjöl eller maizena
4 msk vatten



Skär aubergine, lök och squash i mindre bitar.
Stek en stund tills grönsakerna fått färg, salta och peppra. Ställ stekpannan åt sidan.
I en annan stekpanna, koka upp vatten,buljong, vin och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken, salta peppra och lägg på ett lock. Fisken är klar vid 52 grader.
Ta upp fisken och red av såsen med maizena eller vetemjöl.
Lägg i fisken igen tillsätt hälften av grönsakerna och koka 1-2 minuter till.
Stek på grönsakerna lite igen om dom svalnat och strö över fisken vid servering.

1 kommentarer:

Åhh! Kolja som är så gott! Den ser verkligen läcker ut!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More