måndag 22 mars 2010

Ostvåfflor med färska örter och rökt lax


I helgen testade jag och mamma Gokväll's våffel recept.
Först ut var Ostvåfflor med färska örter och rökt lax
Jätte gott blev det, speciellt med västerbottenosten i smeten. Lite som langos smakade det. Enkelt och utmärkt som en förrätt eller som småplock. Man kan ju ha vad man vill på våfflorna, avokado och kaviar vart gott.
Vi tyckte dock att den rökt laxen inte passade så bra, kanske att gravad lax skulle ha passat bättre.

Beräknat för 4 portioner
Receptet ger 9-10 st våfflor.

1 dl färska eller frysta örter
1 dl olivolja och lite till gräddning
4 dl dinkelsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl lagrad hårdost, riven
2 ägg
1 dl gräddfil
3 dl mjölk

Till servering:
200 g rökt lax, skivad
2 dl gräddfil
1 liten röd lök, hackad

Gör så här:

1. Mixa örter och olivolja.
2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och ost.
3. Vispa ihop ägg och gräddfil, tillsätt hälften av mjölken och mjölblandningen.

4. Vispa till en slät smet, tillsätt resterande mjölk och örtolja.
5. Grädda i hett våffeljärn penslat med lite olja eller smör.
6. Servera med lax, gräddfil och lök. Garnera gärna med gräslök och citron.

2 kommentarer:

Faan vad gott det ser ut !!

Blev bjudna på detta som förrätt i helgen, fast utan lax. Åh gud så gott!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More