onsdag 27 januari 2010

Bakpotatis fyllda med sötpotatis,lök och bacon

Bakpotatis fyllda med sötpotatis,lök och bacon

Ok gör det här! En perfekt fyllning.
Seltan från baconen tillsammans med sötman från sötpotatisen är klockren.






4 stora bakpotatisar
en påse salladslök,hackad, det vita plus lite av det gröna
ett paket bacon
4 dl riven västerbottenost
en halv medelstor sötpotatis
1 eller 1,5 burk creme fraiche
salt,peppar



Börja med sötpotatisen.
Skala och skär den i mindre bitar.
Lägg den i en ugnssäker form och blanda runt med lite olja och salt.
Rosta i ugnen på 225 grader i 20-30 minuter.
Ta ut potatisen och ställ den åt sidan.
Sänk ugnen till 200 grader.

Lägg bakpotatisarna på en plåt eller i en form och sätt in i ugnen i ca 1 timme eller tills potatisarna är mjuka. (testa med en sticka)
Knaperstek bacon och lägg dom åt sidan.
Ta ut potatisarna och skär dom på längden, håll dom i en ren handduk eller grytlapp. Gröp ur potatishalvorna, var försiktig så inte skalet går sönder. Placera skalen på plåten eller i formen igen. Lägg potatisen i skålen tillsammans med baconen. Blanda i creme fraiche, hackad lök och sötpotatisen. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Fyllningen ska vara krämig, är den lite torr så blanda ner mer creme fraiche.
Fyll skalen med fyllningen, smula baconen och strö på potatisarna.
Strö över den rivna västerbottenosten.
Baka i ugnen 15 minuter eller tills osten har fått lite färg.






6 kommentarer:

Det där såg ju inte helt fel ut! :D

Det där både såg och lät väldigt gott ut! Har bara ätit sötpotatis en gång i hela mitt liv för läängesen men det var väldigt gott! Hade det i en soppa, mumsigt. Blev faktiskt sugen på det igår och köpte hem lite, kanske det blir detta recept? :)

sara: ja testa=) det är så gott så man kan sitta och äta bara potatisarna=)

De såg mumsiga ut, ska jag prova någon gång :)

Jag har ätit potatisen, jättegott!

Ohh, det är sååå gott! :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More