måndag 29 juni 2009

Sallad på rostade morötter


En perfekt sommarsallad från Tasteline.




3 dl
dinkelvete, helt
6 dl
vatten
1 msk
grönsaksfond, eller en tärning grönsaksbuljong
0,5 tsk
rapsolja
1 knippa(en)
morötter, små, ca 12 st eller 6 st stora morötter
1 st
zucchini
1 st
röd lök(ar)
1 knippa(en)
rädisor
1 st
Citron, saft och skal
1 msk
honung
0,75 dl
kallpressad rapsolja
8 skiva(or)
lufttorkad skinka, (eller annat kött)


örtkryddor, färska, och sallater, t ex lolo rosso, ekbladssallat, gräslök, persilja eller citronmeliss


salt och peppar

Tillagning

1. Koka det hela vetet mjukt i vatten, grönsaksfond och lite olja enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt vetet svalna.

2. Sätt på ugnen på 225 grader. Skär morötterna i grova bitar och lägg på oljad plåt med lite salt. Rosta 10-15 minuter eller tills morötterna fått brunrostad färg. Låt dem svalna.

3. Skär zucchinin i tunna skivor. Skölj och dela rädisorna. Strimla rödlöken. Gör en dressing på citronskal, citronsaft och honung.

4. Vid serveringen, blanda alla örter, sallad, morötter och dressing i en stor skål och garnera med det lufttorkade köttet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More