tisdag 30 juni 2009

Rabarbersaft




Jag hade lite rabarber över sen besöket hos mormor, så jag gjorde Leila's recept på rabarbersaft. Hade ingen citron hemma så jag tog lime. Jätte god saft blev det, den fick följa med ut till pappas stuga vid mälaren. Det var i lördags,då när det var så varmt, så rabarbersaften var riktigt välkommen i hettan.




1 kg rabarber
1.78 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften

1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.

2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Leilas tips:

Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.


1 kommentarer:

Läskande och så enkelt att göra!
Men varför 1,78 l vatten?

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More