tisdag 23 juni 2009

Jordgubbsglasspinnar

Tasteline har ett smaskigt glassrecept (tror jag iaf) som måste provas! Kul med dekoreringen också=)






för 16 port

275 gram
jordgubbar
1 msk
vaniljsocker
3 dl
vispgrädde
4 st
äggula(or)
0,5 dl
strösocker


strössel, och eventuellt vit choklad


plastbehållare

Tillagning

1. Ställ fram pinnglassbehållarna.
2. Mixa jordgubbarna fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
5. Vänd ner jordgubbsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Skeda upp smeten i glassbehållarna, dunka till lite för att få bort luftfickor och stick ner glasspinnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
6. Lossa glassarna genom att doppa plastbehållaren i hett vatten i cirka 30 sekunder. Dra sedan i pinnen tills glassen lossnar. Doppa glassen i strössel och låt tina ett par minuter innan serveringen.

1 kommentarer:

Åh, vilket toppenrecept för jag köpte ju glasspinnebehållare sist vi var på IKEA, så detta blir att testa.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More