tisdag 26 maj 2009

Pappardelle med salsicca och bönor

Jag hittade ett recept på www.enjoywine.se som lät mumsigt.
Jag har dålig fantasi när det kommer till korv,så jag blev glad när jag hittade detta recept.






Pappardelle med salsicca och bönor (4 pers)

Så här gör du:

Grilla paprikan under grillelementet i ugnen tlls den är svart runt om. Lägg paprikan i en skål och täck över med plastfilm, låt den svalna. Skala, kärna ur och strimla paprikan. Bryn korven i olivolja i en stekpanna. Lyft upp korven och lägg i löken. Låt löken fräsas mjuk och slå på vinet, koka ner vinet till hälften återstår. Häll i hönsbuljong och grädde och låt det koka ihop något. Värm bönorna, den strimlade paprikan och korven i såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över salvian. Koka pastan i lättsaltat vatten med lite olivolja, servera pastan med bönsåsen och salsiccakorven.


Ingredienser:
400 gr pappardelle
500 gr färsk salsiccakorv
2 msk olivolja
2 hackade schallotenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 stor röd paprika
2 dl kokta borlottibönor eller vita stora bönor
1 dl vitt vin
3 dl hönsbuljong
2 dl grädde
4-5 strimlade salviablad
salt och nymalen svartpeppar


1 kommentarer:

det såg mcyket gott ut!:)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More