söndag 3 maj 2009

Hamburgare med ägg och bacon






Hamburgare är något man kan variera i oändlighet. För några veckor sedan blandade jag ner ett halvt paket ädelost i nötfärsen när vi gjorde hamburgare. Super gott! Soltrokade tomater,basilika och fetaost är en annan variant jag brukar köra med. Hur brukar ni göra era hamburgare? Idag blev det hamburgare med grillkrydda, sambal oelek, ägg och bacon. Tänk på att göra burgarna tunna, det blir så jobbigt att äta dom annars om dom är stora som biffar.


Räcker till 3 hamburgare

400 g nötfärs
2 msk grillkrydda
1 tsk sambal oelek
1-2 tsk salt
peppar från kvarn

bacon, ett halvt paket
ett ägg per person
rödlök
en tomat
någon slags sallad, jag tog ruccola

Blanda ihop nötfärs, sambal oelek och kryddorna.
Knaperstek bacon och låt dom torka på en bit hushållspapper när dom är klara.
Forma färsen till burgare och stek dem i en panna med smör.
Stek äggen, skär upp tomaten, löken och skölj ruccolan.
Om man inte är rädd för fett så blir det gott om man lägger ner hamburgerbröden baconflottet som är kvar i stekpannan.

1 kommentarer:

Låter jättegott med ädelost! Det ska jag testa.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More