fredag 13 mars 2009

Salladstips





Ibland kan det kännas enformigt och trist med sallad. Här kommer lite tips på hur du kan variera salladen och lyxa till den en aning.



Ost förgyller en sallad och plötsligt känns den nästan lite lyxig.

Parmesanost. Skär tunna skivor med en potatisslakare, eller osthyvel. Strö det över en sallad med gröna blad.

Mjuka ostar: Chèvre, fetaost eller ädelost passar utmärkt att smula över en sallad. Osten blir lättare att smula om den är kylskåpskall. Pinjenötter och valnötter är bra smakkamrater.



Rostad parmaskinka: Passar bra till sallader, en del soppor och potatissallad.
Räkna med 2-3 skivor per person.
Läg ut skivorna på en ugnsplåt med bakplåtsapper och rosta i ugnen på 180 grader i 8 minuter.
Låt svalna och smula sedan skinkan över salladen.



Frön och nötter
Rosta valnötter, pinjenötter,pumpafrön eller solrosfrön gyllenbruna i en stekpanna utan fett och strö över salladen.




Krutonger, avocado, granatäpplekärnor, nektariner, och fikon lyfter också en sallad.
Prova dig fram!




Lite smaskiga sallads recept


Många sorters sallad med avokado




Sätt igång och gör nyttiga goda sallader nu =)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More