tisdag 31 mars 2009

Quinoasallad med aubergine,ärtor,fetaost,tomater och oliver



Quinoa är gott, nyttigt och går att variera i oändlighet.
Vi äter det proteinrika fröet minst en gång i veckan. Antingen i en sallad eller istället för potatis, ris eller pasta. Quinoa har ett lågt GI också, för dom som äter enligt GI metoden.

Igår blev det en sallad med stekt aubergine, sallad,oliver, fetaost, ärtor, salladslök och tomater



2 pers:

2 dl quinoa
1 kycklingbuljongtärning(eller grönsaksbuljong)

1 aubergine
en salladslök
100 g fetaost (halva paketet)
ca 10-12 körsbärstomater,halverade
10 kalamataoliver
en näve salladsmix
2 dl gröna ärtor.



Koka quinoan efter paketets anvisning + en kycklingbuljongtärning
Skiva och stek auberginen i olivolja tills dom får lite färg, salta. (alla skivor får inte plats samtidigt, så lägg dom som är klara i folie eller en burk med lock, så dom håller sig varma)
Skär upp salladslök och tomater, smula ner fetaosten, lägg i en näve salladsmix och oliver i en skål. Blanda ner auberginen.
Koka ärtorna.
Blanda i quinoan när den är klar. (efter ca 15-20 min)

4 kommentarer:

Jag älskar quina =) .. men har inte hittat någon bra "sil" att sila den i som det står på förpackningen att man ska göra... Hu gör du?

Åt quinoa för första gången häromdagen. Det var ju supergott!

Hanna: åå va bra=) ja det är ju så himla gott! om man inte har en sås till så blir quinoan ännu godare med en kycklingbuljongtärning.

Johanna: Det går bra med en vanlig nätsil. har du ingen sil så skölj quinoan i en kastrull några gånger och häll av vattnet. då försvinner den beska hinnan som smakar pyton.

oj va de började kurra i min mage nu :P Det såg riktigt gott ut!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More