söndag 15 mars 2009

Pasta med getost, champinjoner och lök





Som ni kanske märker äter vi väldigt mycket getost i den här familjen. Om inte till middagsmaten, så i sallader och på smörgåsen. Vitlök, getost, grönsaker och potatis är något vi inte skulle klara oss utan här. Jag är inte jätte förtjust i pasta, men idag blev den god. Tack vare getosten =)

För 2 pers:

160 g getost,i bitar
5 dl pasta
3 vitlöksklyftor,finhackad
2 rödlökar eller 1 gul stor lök, i tunna halvmånar
200g champinjoner, i skivor
olivolja
salt, peppar


Koka pastan.
Medan pastan kokar skär upp lök och vitlök.
Värm upp en stekpanna, häll i olivolja och lägg ner lök och vitlök. Stek tills löken har fått lite färg. Ställ åt sidan.
Tvätta och skär champinjonerna i skivor, stek ur vattnet (på hög värme)och tillsätt sedan smör.
Bryn champinjonerna så som får en fin brun färg, salta och peppra.
När pastan är klar, häll av vattnet och häll i pastan i kastrullen igen.
Häll i en skvätt olivolja.
Lägg i löken, svampen och getosten och blanda ordentligt tills pastan blir krämig.
Salta och peppra.
Nam nam!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More