tisdag 17 mars 2009

Lax bacon,ädelost och gröna goda grönsaker



Nu är det dags för storhandling igen. Vi handlar var 8nde dag ungefär. Hur ofta storhandlar ni?
Jag planerar veckans mat vanligtvis på måndagar. Det är mer ekonomiskt och man slipper fundera på vad man ska äta varje dag. Det går också snabbare när man väl är i affären.
Till middag idag grävde jag upp 2 laxfilébitar ur frysen(under alla påsar med svamp från i höstas)Frysta grönsaker finns alltid i frysen och ett paket bacon låg i kylen och väntade på att komma till nytta.En bit St. Agur ville vara med också. Resultatet blev detta:


för 2 pers:

2 laxfilé bitar
en ca 3-4 dl Grön delikatess grönsaker
1 paket bacon
en bit ädelost, jag använde St Agur. (min favorit ost)


Värm ugnen till 200 grader

Strimla bacon och knaperstek dom.
Koka upp vatten till grönsakerna och låt dom koka 1-2 minuter.
Häll av allt vatten och ånga av dom i kastrullen på den varma plattan.
Blanda grönsakerna med bacon och smula i ädelosten. Rör runt så allting blandar sig.
Lägg laxen i en ugnsform, salta peppra.
Fördela grönsaksblandningen över laxbitarna och stek i ugnen ca 15 minuter.(beroende på tjocklek) Servera med potatis eller det du vill ha till.

5 kommentarer:

Ser smarrigt ut!
Vi handlar en gång i veckan sen blir det iof lite små handling som tex mejeri produkter.

Absolut Daniel=)Här finns det alltid en plats vid bordet.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More