onsdag 11 mars 2009

Fläskfilé i ost- och senapssås


Den här franska fläskfilégrytan är den godaste gryta jag någonsin ätit. Ni måste bara prova att göra det här. Den passar perfekt om man har besök, eller som söndagsmiddag och går alltid hem.
Receptet kommer från Arla.

Ser ni mina solrosskott ?=)










för ett glutenfritt recept byt ut vetemjölet mot maizena

4 port

600 g fläskfilé
1 gul lök

1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt

1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl

2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap

1 dl riven Kvibille Präst

Gör så här

Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

4 kommentarer:

Den låter jättegod :)

Då tar jag och provar den imorgon. Får bli en test inför en middag om två veckor. Får dock försöka hitta en ersättning till Kvibille Präst.

Ja gör det=)
Ta någon lagrad god ost så blir det nog super.Västerbotten kanske?

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More