fredag 27 mars 2009

Dragonkyckling


Kyckling på fredag det blev det idag. Det här receptet tar sin lilla tid, men sååå gott det blev!
Såsen är fantastisk. Tyvärr hade jag köpt en kruka dragon, och det var nog för lite.

Lyxlagats Favoritkyckling med dragon


Dragonkyckling

4 portioner

Kyckling
1 kg kycklinglår
2 gula lökar
2 morötter
2 dl vitt vin, torrt
1 knippe färsk dragon
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
Salt
Sås
2 dl vispgrädde
1 msk dijon
3 dl crème fraiche
2 msk vitvinsvinäger
1 knippe färsk dragon
salt och peppar
Grönsaker
2 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
2 salladslökar


Mannerström gör detta med dragonvinäger. Har ni det så byt ut vitvinsvinägern. Man kan även göra detta på en hel kyckling om man föredrar det.

Njut idag en mörk weissbier med härlig knäckton tillsammans med Cornelis underbara verk.

Kycklingen
Skölj kycklingen väl och lägg i en gryta. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av.

Skala och skär ner morötter och lök. Slå på vin, vitpeppar, dragon och 1 tsk salt.

Sjud sakta i ca 30 minuter. Lyft ur kycklingen och lägg i folie så den hålls varm.

Grönsakerna
Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Skala och klyfta potatisarna. Ansa och skiva salladslökarna. Koka dem på gränsen till klara i kycklingbuljongen. Lyft ur och håll varma.

Såsen
Reducera spadet under kraftigt kokande tills ca 1/2 liter är kvar. Smaka av sältan. Silja spadet genom en finmaskig sil och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt grädde, dijon och cème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern.

Plocka blad från dragonkvistarna och finhacka. Vänd ner i såsen.

Lägg upp kycklingen på ett stort fat, lägg på grönsakerna och häll över såsen.



1 kommentarer:

Mmmmmm!! Den kycklingen ska jag göra. Dragon ger en bra smak.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More