söndag 22 februari 2009

Mer glassnyheter

Ännu mer spännande smaker från SIA glass hittade jag här


Chilichoklad
En liten chili-shot, ett starkt och snabbt uppvaknande. Fin sälta i pumpakärnorna och utmärkt kombination av choklad/chili. Den aztekiske kejsaren Quetzalcoatl lär ju ha druckit 100 koppar chilikryddad, flytande choklad om dagen!

Choklad Ingefära
Ingefäran är en trevlig kompis till chokladen. Syran från ingefäran bryter chokladens mörka bitterhet och ger ett lätt tuggmotstånd.

Basilikachoklad
Spännande smakbrytning mellan det ”gröna” i basilikabladen och den mörka chokladsmaken. Fin sälta i eftersmaken som lyfter smaken ytterligare några snäpp.

Tiramisù
Krämgul med vackert, sirliga incitament. Fin, mörk och lite bränd tiramisùkaraktär och knastrande kex. Bra balans mellan den djupa tiramisùmaken och det mjuka höljet.

Konjak Jordgubb
Off-white med syltiga färgöar. Fin, äkta jordgubbssmak med hela bitar av jordgubb, syrliga och knastriga. I eftersmaken en touch av konjak som perfekt balanserar den väna gräddglassen. För vuxna barn.

Svensk Gräddglass Med Smak Av Världen

Glace Il Levante PISTACIA
På en resa i trakterna av östra Medelhavet blev vi bjudna på färska och helt fantasiskt goda pistagemandlar. Vår guide Vincenzo berättade att det är här som den bästa pistagen skördas och legenden sa att om man med sin käraste satt vid Pistacia-trädet och hörde mandlarnas skal knäppa blev livet lyckligt. Vistelsen inspirerade oss att ta fram en gräddglass med pistagesmak i glassmejeriet hemma i Slöinge. Och vi tycker att resultatet blev synnerligen lyckat.

Glace Arabica COLCAFE
I Colombias grönskande bergsluttningar odlas kaffebönorna som används i denna utsökta gräddglass. De väljs noggrant ut för hand, sköljs i bergsvatten och torkas i solen. Resultatet blir 100% arabicabönor med förstklassig smak och arom. Det handlar om en kombination av det bästa Colombia har att erbjuda och svensk glasstradition från Slöinge.

SIA Sorbet

Tranbär
Rosaröd färg. Syrlig, spännande och lite vild, vuxen smak. Konsistensen är mjuk och krämig med koncentrerad tranbärssmak som avslutning. För direkt tankarna till viltsäsongen med älgstekar, hjort och ren. En perfekt uppfriskare mellan varmrätt och ost i den fina vintermenyn.

Fläder Lime
Vit som snö...... Syrligt frisk och parfymerad med läskande, ren eftersmak. Smakspektrat för tankarna till asiatisk matlagning med heta, intensivt parfymerade smaker och skulle också passa som tillbehör till både indisk och thailändsk mat. Puffig konsistens.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More