onsdag 11 februari 2009

Köttfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost.




Till kvällsmiddagen gjorde jag köttfärsbiffar och potatismos.
Köttfärsbiffar blir mycket saftigare om man först bryner dom på hög värme och sedan kör klart dom i ugnen.



500g nötfärs
1 gul lök, finhackad
en liten vitlöksklyfta,pressad
1 paket fetaost,smulad
1 tsk hackad persilja(jag använde fryst)
1 ägg
en halv dl ströbröd + 1,5 dl mjölk (låt svälla)
en halv burk soltorkade tomater,hackade

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop allting och forma sedan till biffar.
Bryn biffarna och lägg dom sedan i en ugnssäker form.
In i ugnen ca 10 min.

Skär en gul lök i ringar, bryn i lite och slå på lite grädde och kalvfond (ca 1 tsk)
Häll i köttskyn från ugnsformen i lösåsen och blanda runt.
En snabb och enkel sås =)
Till köttfärsbiffarna gjorde jag potatismos med vitlök och persilja.






med soltorkade tomater,fetaost,lök,persilja och vitlök.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More