söndag 15 februari 2009

Benmärg

Idag har jag läst matbloggar sedan kl 9 i morse=)
Det är ju helt hysteriskt egentligen, men kul och lärorikt.
Jag hittade den här bilden hos http://eatlikeagirl.com


Jag gav ett sånt här ben till min hund i går, blodigt och oaptitligt. Jag visste faktiskt inte att det serverades på restauranger...skulle du beställa detta?

4 kommentarer:

Mmmmm, jag känner igen rätten. Jag åt den på St. Johns i London, Rostade märgben med persiljesallad och grillat surdegsbröd och grovt havssalt. Verkligen en helt fantastisk rätt. Jag tror att det var A. Bourdain som sa att det här är vad han skulle beställa om han satt på death row. Jag är benägen att hålla med. Ett gott rödvin till så är lyckan gjord.

Hm är det så alltså? Hur smakar benmärk? Då borde man ju kunna göra det själv väl? I en skräckförtjust blandning blev jag nyfiken på att prova.

Svårt att beskriva smaken på märg... Det smakar...fett(såklart). Man behöver nånting till, som på bilden. Helt alena blir det lite för fett i munnen. Men det går ju utmärkt enkelt att göra själv. Billigt är det också. Annars är ju osso buco en mjukstart till märgfettets förlovade värld, där märgen smörjer tomatsåsen och ger den sin karaktäristiska feta, runda smak.

Ååå va bra saker jag får lära mig! Tack=)
Man kanske ska börja med osso buco, vem vet jag kanske blir förälskad=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More