tisdag 6 januari 2009

Omelett med mozzarella och svamp



Idag har vi vart hos min sambos föräldrar och spelat Rappakalja. Eftersom det är några GI dagar kvar för oss så blev vi bjudna på cashewnötter och citronbubbelvatten =)

















När vi kom hem gjorde jag en omelett.





För 2 personer

5 ägg
1 dl mjölk
salt, peppar och en nypa mald muskotnöt
2 stora champinjoner
1 dl purjolök
4 soltorkadetomater (i olja)
en näve ruccola
1 mozzarella boll

Rör ihop mjölk, ägg och kryddorna i ens kål. (vispa inte)
Skär champinjonerna i skivor och bryn dom i lite smör. Salta och peppra lite.
Strimla purjolöken och låt den steka med champinjonerna.
Strimla dom soltorkade tomaterna och rör ner i äggblandningen.
Tillsätt lite mer smör i stekpannan så inte omeletten fastnar.
Sänk värmen till hälften.
Häll äggblandningen över purjolöken och champinjonerna.
Låt omeletten stanna lite och dra sen in kanterna med en gaffel.
Skär mozzarellan i skivor och lägg ut dom på omeletten.
Toppa med ruccolan.
Omeletten ska vara lite krämig när den är klar.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More