tisdag 13 januari 2009

Hel kyckling med ugnsbakade rotfrukter




Vi var och handlade färsk kyckling idag för 24 kr/kg, såg sen när vi åkte förbi Coop att det kostade 15 kr/kg där. Jaja det var billigt i alla fall.

Eftersom vitlök/persilja fyllningen gick hem så fortsätter vi med den idag också.
Hygien är väldigt viktigt när man hanterar kyckling. Kyckling kan innehålla campylobacter Enligt livsmedelsverket finns bakterien i var femte nyslaktad kyckling.
Använd inte samma skärbräda eller kniv som du har använt till kycklingen, när du ska skära rotfrukterna och grönsakerna.

för ett laktosfritt recept byt ut smöret mot laktosfritt smör
1 hel kyckling
1 msk soja
1 msk olivolja

kryddsmör:
50 g smör
2 msk persilja
1 stor vitlöksklyfta
salt och peppar

4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
en halv purjolök


Sätt ugnen på 180 grader.
Dela potatisarna, morötterna,löken och purjolöken.
Lägg allt i en ugnssäker form, salta och peppra lite.


Blanda ihop ingredienserna till kryddsmöret.
Dra ut skinnet på kycklingen och stoppa in kryddsmöret under.
Försök att få in kryddsmöret över hela kycklingen.
Blanda ihop soja och olivolja.
Pensla kycklingen och stoppa in den i ugnen i ca 80 minuter.
Rör om bland rotfrukterna när halva tiden har gått.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More