onsdag 14 januari 2009

Gör din egen müsli






Enligt min sambo så är det här den godaste müsliblandningen som går att hitta. Han kan äta detta till frukost och middag!? Jag är inte något fan av müsli tycker mest att det är torrt och smuligt i munnen. Som att äta havregryn direkt ur påsen. Jag är mer för kornflakes.



"Saltå Kvarn's hemsida får man göra sin egen müsli.
Det är jätte kul=)
Det finns flingor, fröer, bär,nötter och frukt som man kan stoppa i påsen.
En present kanske? Bra och nyttig.

Min blandning:





Quinoa (müslibas) 240 g

Cornflakes 1 skopa (20 g)

Blåbär 1 skopa (10 g)

Hallon 1 skopa (4 g)

Jordgubbe 1 skopa (3 g)

Linfrö 1 skopa (10 g)

Pekannöt 1 skopa (20 g)

Pistagenöt 1 skopa (10 g)

Pinjenöt 1 skopa (15 g)

Tranbär 1 skopa (15 g)

Pumpakärnor 1 skopa (15 g)



"

Hur går det till?

Först väljer du en müslibas. Du väljer efter den karaktär du vill ge åt din müsliblandning. Det finns baser för dig som gärna vill koka gröt på din blandning, en bas med extra mycket fibrer, en bas som är helt utan spannmål samt två basblandningar som är sötade med honung.

Sedan börjar du blanda. Du väljer fritt från ett 60-tal olika ingredienser. Ingredienserna väljs portionsvis och du kan välja flera portioner av samma sort om du vill. Medan du blandar kan du följa müslins vikt, pris och näringsvärde. När du blandat klart hittar du på ett namn på din müsli.

Du får sedan välja hur du vill ha müslin packad. Första gången du beställer kanske du väljer att köpa vår fina plåtburk. Har du redan en bra müsliburk går det utmärkt att beställa müslin i refillförpackning.

Vi packar sedan din müsliblandning efter dina önskemål och skickar den med posten. Du kan räkna med att ha müslin inom 3-5 arbetsdagar.

Vad kostar det?

Kostnaden för müsliblandningen bestäms av vad du väljer för ingredienser. Alla ingrediensportioner är tydligt prissatta och du kan följa priset under hela tiden du mixar din müsli. Det tillkommer inga kostnader för porto och hantering. Om du väljer att köpa en plåtburk kostar den 50 kr."

3 kommentarer:

Åh vad spännande! Ska genast gå in där och kika!

Ja det är super kul=)
det borde finnas mer sånt där "gör din egen..."
Gör din egen te blandning,gör din egen nötmix.

Det där med "gör din egen" av grejer borde det verkligen finnas mer av, riktigt roligt! =)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More